неділю, 2 червня 2013 р.

День захисту дітей у Білозерці

1 червня у світі говорять і згадують про таке:
 В цей день вперше в історії заговорили про шотландський віскі, в США нарешті заборонили рабство, а The Rolling Stones та The Beatles прославилися на весь світ.
  У 1495 році вперше згадують про шотландський віскі. Винокуром був чернець Джон Кор (John Cor). Відтоді шотландський аналог українського "самогону" почав набирати популярність у всьому світі.
  У 1779 – грецькі поселенці засновали Маріуполь.
  У 1862 році на всій території США заборонили рабство. Цьому передувала кривава громадянська війна.
  У 1863 році відбувся перший керований політ на дирижаблі Аерон-1 без двигуна. Дирижабль міг відриватися від землі, летіти проти вітру і здійснювати плавну посадку. Це відбувалося за рахунок переміщення кабіни і нахилу дирижабля вгору або вниз. Політ відбувався за рахунок скидання баласту.
  Саме 1 червня американський винахідник Томас Едісон отримав перший патент на електричний реєстратор голосування, а в банку Нью-Хейвена (штат Коннектикут) встановили перший платний телефон - предтеча сучасних телефонів-автоматів.
    У 1925 починається історія автомобілів Крайслер.
   Легендарні The Rolling Stones саме 1 червня 1964 року почали своє перше американське турне. Через три роки після них (1967) не менш легендарні The Beatles записали кращий альбом усіх часів і народів за версією журналу Rolling Stone: "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".
  А в 1980 році почав роботу відомий в усьому світі телеканал CNN (Cable News Network) -  перший цілодобовий інформаційний канал.
  1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.
   Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.
    В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

Білозерська районна та дитяча бібліотеки також не стояли осторонь свята.

Захист дитинства у цілому світі
Це місія честі, любові, добра.
Заради майбутнього треба нам жити
Прекрасне і вічне нехай не вмира.
















Немає коментарів:

Дописати коментар