середу, 2 січня 2013 р.

Поповнення - 2012


            Поповнення – 2012
Наша система у 2012 році поповнилася на:
4713 примірників. Джерела надходження – різні: книги з обласних бібліотек, як подарунки від читачів, з обласного обмінно-резервного фонду, придбані за кошти сільської ради (Олександрівська бібліотека), прийняті взамін загублених, виграні в обласних конкурсах і одержані на фестивалях (Радянська, Центральна районна та районна дитяча бібліотеки) та періодика;
сучасні, гарні, теплі відремонтовані приміщення (Дніпровська, Токарівська, Музиківська, Киселівська, Софіївська, Радянська, Микільська, Розливнянська, Надеждівська бібліотеки);
додаткові кімнати та розширені, завдяки реконструкції (Дніпровська,           Н-Тягинська, Чорнобаївська, Киселівська бібліотеки);
електроконвектори та кондиціонери (Центральна районна, Дарївська, Музиківська, Чорнобаївська бібліотеки);
комп’ютери (Чорнобаївська, Дніпровська бібліотеки), оргтехніку (Чорнобаївська) та Інтернет (Дніпровська, Н-Тягинська бібліотеки);
…кошти для бібліотеки і громади, виграні у проектах (Музиківська, Радянська бібліотеки);
поновлені ставки (Киселівська, Чорнобаївська бібліотеки).

Та найбільш цінне поповнення – наші кадри (кадрові зміни).

Перекваліфікувалась після перекваліфікації… Ой, якась скоромовка вийшла! Коротше, повернулась до того, з чого починала Юдіна Світлана, завідувачка Микільської бібліотеки, бібліотекар за освітою. А працювала вона до цього (чоловіки, держіться!) дільничним інспектором. Має навички написання проектів (!).
Змінила місце роботи наша колега Досенко Ірина, завідувачка Дніпровської бібліотеки (в минулому – бібліотекар Білозерської районної бібліотеки). Вже зарекомендувала себе як гарний працівник сільської філії, має успіхи в роботі з відео- та оргтехнікою, на районному конкурсі одержала приз «За операторське мистецтво»
Андрійчук Лілія, завідувачка Надеждівської бібліотеки, змінила місце роботи, але не змінила свого покликання (до цього працювала вихователем у дитячому садку, має вищу освіту).  Врешті-решт, займаємось однією справою – виховуємо гідних громадян. У Лілії Іванівни це добре одержується. Доказом тому є гідний рівень роботи по залученню читачів та плідна співпраця з сільською радою та школою.
Майже нічого не змінилося в професійному житті Мокеєвої Наталії, завідувачки Петровської бібліотеки. До призначення (тимчасово) у сільську філію вона працювала у шкільній бібліотеці. Досвід роботи є, і непоганий. Будемо працювати.


Потапова Ольга, завідувачка Садівської бібліотеки, до цього часу працювала соціальним педагогом у школі. Це їй дуже допоможе у подальшій роботі з читачами.


Татарінова Анна, бібліотекар Чорнобаївської бібліотеки, комунікабельна, енергійна, креативна, напрочуд артистична, добре розбирається в оргтехніці. Ніколи не сидить на місці, щось придумує новеньке. Її шанувальники – наймолодші читачі бібліотеки. Вони просто закохані у свого бібліотекаря. Це помічає і чоловік Анни, і, навіть, трохи ревнує її до «поклонників».


Гороховська Вікторія, завідувачка Кізомиської бібліотеки, має дві освіти – режисер та психолог (нам такі працівники теж потрібні!). У поєднанні одержався непоганий «коктейль» - грамотний, поміркований, принциповий, творчий бібліотекар. Приступила до роботи на початку жовтня, а вже на районному конкурсі «Вулицями мого села», який проходив у кінці місяця, керована нею бібліотека та волонтерська бригада одержали І-е місце у номінації «Кращий плакат».


З такими кадрами легко і приємно працювати.

І, нарешті, дуже приємна новина! У домівки до наших трьох працівників у цьому році зазирнув лелека зі згорточками у клюві, і подарував нам трьох потенційних користувачів бібліотеки. Толік Вершина (серед них найстарший) (мама – Тетяна Вершина, бібліотекар Кіровської бібліотеки) вже роздивляється картинки в дитячих книжечках. Назар Гриценко полюбляє, коли з ним бавляться маленькі діти. Весь у маму, Юлію Гриценко - бібліотекаря дитячого підрозділу Чорнобаївської бібліотеки. А наш «манюня» Данііл Фігурський ну не зводить таки очей з комп’ютера – маму «підсиджує» - Тетяну Фігурську, бібліотекаря, що працює з користувачами Інтернет-центру Центральної бібліотеки.
Ви помітили, усі новонароджені – хлопчики!? У цьому щось є! Це – добрий знак! Не дарма ж говорять: «Мужчина через поріг – щастя і добробут в дім». Сподіваємось, що так і буде, і ця малеча принесе усім нам вдачу. Хай щастить вам, чарівні створення! А нам усім – здоровя, успіху і всього найкращого!





3 коментарі:

  1. Зачиталась, як гарною книжкою. Дуже цікаво написано, шановна наша Світлано Василівно! Дякую :)

    ВідповістиВидалити
  2. Головне наше бІбліотечне багатство - це наші кадри. Колеги - ви найкращі, креативні, творчі, завжди в пошуку нових ідей. Молодці!!! І очолює вашу бібліотечну систему справжній капітан бібліотечної ниви - Шишкіна Людмила Леонідівна!

    ВідповістиВидалити
  3. Які ви молодці колеги! Ми за Вас раді! Так тримати!

    ВідповістиВидалити