вівторок, 10 січня 2012 р.

До ювілейної дати нашого земляка , талановитого письменника Юрія Костянтиновича Голобородька працівники Білозерської районної дитячої бібліотеки  запросили читачів до літературної світлиці "А хто ж не читав "Лиманські билиці"?"

Юрій Костянтинович  народився 9 січня 1927 року в с. Новотягинка Білозерського району Херсонської області в родині сільського вчителя. Після переїзду батька у с. Станіслав  почав у 1934 році навчатися в місцевій школі, сім класів якої закінчив у переддень Великої Вітчизняної війни. Закінчивши у 1956 році Дніпропетровський університет, Юрій Голобородько певний час працює спочатку учителем сільської школи на Дніпропетровщині, а потім на Херсонщині - завучем Широкобалківської школи, у невеличкому селі, що знаходиться поруч зі Станіславом, у якому директором школи був його батько Кость Йосипович Голобородько, на той час уже відомий педагог, заслужений учитель України.
Ю.К.Голобородько — член Національної спілки письменників України з 1978 року. Він нагороджений орденами Вітчизняної війни II ст., «За мужність», медалями «За трудову доблесть», «За перемогу над Німеччиною» та іншими. Грамотою Президії Верховної Ради УРСР. Також удостоєний звання лауреата обласної премії імені Іллі Кулика.

Пішов з життя 3 травня 2009р.



В сільській бібліотеці села Новотягинка до ювіленої дати відомого талановитого земляка пройшла літературна година «Життєвий та творчий шлях Юрія Голобородька»


1 коментар: