пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Найкращий урок історії - спілкування з ветеранами.

Сльоза зорі стоїть над обеліском,
Сховавши клопоти людські і сни.
Сьогодні поклонитись треба низько
Усім, усім, хто не прийшов з війни.
  28 жовтня ми відзначаємо 67 річницю з Дня визволення України від німецько – фашистських загарбників.                                                                                                                                         
      Ніколи в людській пам'яті не потьмяніють і не згаснуть полум´яні роки минулої війні, коли юнаки і дівчата, разом зі своїми батьками відстоювали і захищали матір – Вітзичну від фашистського поневолення. 
  Плинуть роки,і чим раз менше залишається серед нас Ветеранів Великої Вітчизняної війни. Посивілі і знесилені ранами минулих боїв, холодом і голодом післявоєнних років, недостатньо забезпечені в нинішніх кризових умовах економіки, вони не занепадають духом, прагнуть передати сучасній молоді – дух оптимізму, життєстійкий характер, знання і досвід, любов до України. 
   Про кожну каплю крові, кожну сльозу пролиті нашим народом, мають знати нинішні і прийдешні покоління. До Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників у районній бібліотеці відбулася зустріч з Головою районної ради ветеранів щодо увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні Чаусом В. Т. Захід проходив в Інтернет-центрі бібліотеки, де спочатку присутніх довідково ознайомили з періодом Другої світової війни, потім відбулася розповідь та спілкування з ветераном, завершенням заходу стала віртуальна екскурсія в Меморіальний музей Великої Вітчизняної війни в Києві. 
    Велика подяка ветеранам війни, світла пам’ять тим, хто поліг на фронтах,загинув від фашистських тортур.                                                                                                                                                                                                                         Тож давайте пам’ятати минуле в ім’я майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар