неділю, 21 травня 2017 р.

«Ми об’єднуємо не держави. Ми об’єднуємо людей».


 У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи – великої міцної родини прогресивних та демократичних держав, поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. Напередодні Дня Європи бібліотека запропонувала своїм користувачам різноманітні заходи  А  юні користувачі,   завітавши до інтелект кафе «Я пізнаю Європу», показали свої знання традицій, культури та звичаїв європейських народів. Учасники заходу відповідали на запитання вікторини  та взяли участь у грі «Галопом по Європі», під час якої, «подорожуючи» країнами Європи , відгадували в яку країну вони потрапили.
Напередодні свята в центральній районній бібліотеці, з метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни, провели ряд заходів, а саме: годину цікавих повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз». Бібліотекарі відділу обслуговування розповіли про історію створення Європейського Союзу та теперішній геополітичний стан ЄС. Під час заходу присутні ознайомилися з мультимедійною  презентацією «Найменші країни Європи».

Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа побачили та почули  під час віртуального етнокруїзу «Hello,Європа».  Присутні мали нагоду долучитись до спільної історії всіх націй та народностей континенту, ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи – пірнути в  невичерпне джерело духовної культури континенту.
  Для більш дорослого користувача  бібліотекарі підготували інформаційний дайджест європейського вектора «Безвізовий режим з ЄС у питаннях та відповідях»: Якими будуть умови безвізового режиму для громадян України; Якщо мені необхідно перебувати довше, ніж 90 днів; Якщо я перевищив дозволений термін перебування 90 днів в одній з держав Шенгенської угоди; Що потрібно для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони; Чи мають право прикордонні служби держав-членів ЄС вимагати додаткові документ; Якщо я подорожую з дитиною; Чи надаватиме безвізовий режим право на роботу, навчання; Чи буде шенгенська віза (багаторічна) дійсна для в’їзду до ЄС після запровадження безвізового режиму з Україною; До яких країн українські громадяни зможуть в’їжджати без віз після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом; Чи зможуть громадяни з паспортами старого зразка (не біометричними) в’їжджати до Шегенської зони після запровадження безвізового режиму; Чи матимуть право здійснювати подорожі до Європи без віз громадяни України, які постійно проживають на території тимчасово окупованих АР Крим та ОРДЛО.
 Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
     




  
        

Немає коментарів:

Дописати коментар