пʼятницю, 19 травня 2017 р.

«Друге життя» непотрібних речей

Щороку величезна кількість відходів призводить до утворенняз валищ. Потреба в раціональному використанні відходів стає з кожним днем все більш актуальною. У багатьох з нас вдома зберігаються даремні, непотрібні начебто речі, але вони можуть знайти друге життя, якщо їм знайти нове оригінальне застосування і не викидати їх. Щоб зберегти навколишнє середовище треба знайти їм застосування і дати друге життя.
  18 травня Білозерська районна бібліотека ім..П.Григоренка організувала і провела районний мистецький конкурс «Друге життя» непотрібних речей. В якому прийняли участь 18 учасників із 11 сіл району. Наші майстри не стільки дали нове життя старому непотрібу, скільки реінкарнували речі в дусі «з жаби в принца». Були старі джинси – стали дизайнерською сумкою; купа газет – перетворилася в меблевий садовий гарнітур; пластикові пляшки – в чарівні квіти; використана заварка з чаю – картинами неймовірної краси і це тількі деякі метаморфози, які продемонстрували конкурсанти.
Краса не завжди вимагає жертв. Іноді досить винахідливості і фантазії. Диву дивуєшся  який тільки матеріал використали майстри: газети, тканина, нитки, кофе, ґудзики, надщербнуті вазончики, панчохи, стрічки, ганчірки, скляні пляшки, серветки, баночки, яєчні шкарлупки, фатин, туалетний папір, шпагат, монети, джинси, крупа, гілки дерев, папір, пінопласт, пластикові пляшки, сміттєві пакети,   пластикові кришечки, малярна сітка, чайна заварка, ДВП, журнали, дерев’яні шпажки, електричні лампочки, ватні диски, крупа, шматки шкіри, пластикові виделки, платівки та інше.
   Творча переробка речей і матеріалів – це маса екстравагантних, креативних, інноваційних, індивідуальних ідей. Жоден з учасників конкурсу не залишився без нагород, а  переможці ще й отримали  цінні подарунки.

В кінці заходу ведуча побажала усім: «Ідей та задумів, вони не лають зупинятися, а лише крокувати вперед, вдосконалюючи свою майстерність, і творити прекрасне на радість людям».















Немає коментарів:

Дописати коментар