вівторок, 16 травня 2017 р.

«Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя»

Модним стало буть здоровим
І спортом займатись,
На братів Кличків,
Футболіста Шевченка
Нам треба рівнятись!

   Рівень розвитку будь-якої цивілізації пов`язаний зі станом її духовності. Історія становлення людства – яскравий тому приклад. Адже як тільки в суспільстві матеріальне, аморальне піднімалося над духовним, гинули цивілізації. Сучасному етапу розвитку суспільства, на жаль, притаманні нетерпимість, агресивність, невизначеність. А спорт і ті риси та якості, які він виховує в людині – це один із найкращих способів зберегти духовність на найвищому рівні.
 Саме тому одне із головних завдань нашої  бібліотеки  - через залучення до читання літератури про спорт спонукати молодь до занять спортом. Адже спорт плекає в людині віру в себе, у власні сили і таланти, розкриває такі духовні і моральні якості як волю, чесність, порядність, справедливість, вміння спілкуватися і працювати в колективі, повагу до людей. Все це допомагає у життєвому зростанні. До того ж людина, яка займається спортом – завжди здорова, загартована і душею і тілом!

   Про роль фізичної культури і спорту в нашому житті йшла мова на на спортивній  орбіті   «Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя», який був проведений із учнями Білозерської багатопрофільної гімназії.  Усі присутні взяли активну участь у прес-діалозі, де були розглянуті важливі напрямки спорту в нашій країні, значення фізкультури в житті кожної людини, особливо молоді у вік бурхливого розвитку новітніх технологій та шкідливі звички, які впливають на здоров’я людини та ін. Більша частина учнівської молоді змістовно відповідала на поставлені запитання. Деякі з них теж задавали питання, висловлювали свої думки. На завершення діти зачитали вислови відомих філософів і народні прислів’я та приказки про спорт, гімнастику, фізичні вправи.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар