середу, 31 січня 2018 р.

Сезон засідань відкрито!

            При Олександрівській сільській бібліотеці працює клуб за інтересами «Ветеран». Його відвідує 25 жінок. Свого часу всі вони були активними читачами бібліотеки. А зараз – активні учасники клубу. Не пропускають жодного засідання, попри всі негаразди.
                Ми не відкриємо великого секрету, коли скажемо, що українська  душа споконвіку любила вeсeлитися. А що для цього може бути кращим, ніж зібратися разом та пожартувати, поспівати, просто поспілкуватися? Саме для цього і збираються учасники клубу «Ветеран».
             В цьому році відбулося перше засідання клубу.


             Закінчилися січневі свята, на яких обов’язковою обрядовою стравою є  вареники. Так сталося, що вареники стали  візитівкою засідань наших ветеранів. Тому цій популярній національній страві та своєрідному кулінарному бренду нашої країни було присвячено перше засідання клубу.
             На святі «Вареники – божі хваленики» присутні дізналися багато цікавого про цей шедевр: історію його виникнення та появу на столах українців, про магічне значення вареника та що він символізує, про його родичів – російський пельмень, італійський равіолі, турецький дюшвар, та якими  різноманітними  начинками вони можуть бути наповнені. 
            Несподіваною для жінок виявилася інформація про те, що вареникам споруджено пам’ятники. І не лише в Україні, а і в Росії та Канаді. Про це вони дізналися із підготовленої слайд - презентації «Пам’ятники українському варенику».


             Піднімали настрій протягом свята гумореска  Павла Глазового «Як вареники варили кум і я» та українські пісні «Черевички», «Ой, вареники…», «Український вареник», інсценізація пісні «А мій милий вареничків хоче».


              Як і годиться, свято було завершено за святковим столом: співали народних пісень,  частувалися власноруч приготовленими варениками, пампушками, пельменями і не тільки…





Немає коментарів:

Дописати коментар