четвер, 26 січня 2017 р.

Творчість починається з людини

                                               
       “Тільки там, де творчі батьки, зростає талановита дитина ”, і це насправді так. Інтерес до творчості  значною мірою залежить від ставлення до цього в сім’ї.
Не вміючи ще розмовляти, дитина “творить” – безпомилково показує малюнки із зображенням звірів, птахів, героїв казок.
Творчі люди рекомендують батькам використовувати усні розповіді про себе, своє дитинство, друзів. Це розвиває уяву, фантазію дітей і викликає процес  творчості. Батькам пропонується заохочувати самостійну творчість дитини похвалою, усмішкою, поцілунком і всіляко проявляти радість з цього приводу
Досвід і практика всієї світової цивілізації показує,  що без творчості  немає людини, немає особистості. Саме творчість  є об’єктом естетичної насолоди, перетворює неминучий в житті годинник нудьги і неробства на захоплюючу можливість переноситися в інші світи, в інші часи.
Кожен з нас починається з родини. Саме найрідніші люди поряд з нами з перших днів нашого життя. Вони допомагають малесенькому немовляті вирости у дорослу зрілу людину. Недарма кажуть, що те, що ми отримуємо в дитинстві, несемо з собою все життя.
Дуже багато залежить від родини. Від того, які погляди на життя у батьків, який приклад вони подають своїм дітям, напряму залежить те, якою виросте їхня дитина.

Тож, дійсно, творчість починається  з родини. Без підтримки рідних багатьом з відомих сьогодні людей навряд чи вдалося б досягти тих вершин, які вони підкорили. Сім’я  відіграє визначальну роль у формуванні людської особистості. І сім’ї, які створюють молоді люди, часто є копією тих родин, у яких вони виросли.





Немає коментарів:

Дописати коментар