суботу, 16 липня 2016 р.

Процвітай, Україно, мій батьківський краю.

  Здобуття суверенітету кожної держави — це перший її крок у досягненні свободи й незалежності, крок до соціально-економічного та духовного прогресу, благополуччя й добробуту народу. Україна стала на цей шлях після того, як переконалася, що центр, загальносоюзні органи і відомства відверто прагнуть і надалі диктувати республікам колишнього СРСР свої закони, зберігати у відносинах з ними панівне становище, хазяйнувати тут, як у колоніях.
  Виходячи з цього та виражаючи волю й прагнення українського народу, Верховна Рада України 16 липня 1990 р. прийняла Декларацію про державний суверенітет України, який відповідає споконвічним інтересам усього народу республіки. Його, згідно з Декларацією, становлять громадяни України всіх національностей, повага до прав яких зафіксована в цьому документі.
  Проголошення Україною свого суверенітету і незалежності викликало в світі надзвичайно позитивну реакцію. За короткий час десятки держав різних континентів заявили про своє визнання України. Багато які з них стали на шлях встановлення дипломатичних відносин, включилися в економічне й науково-технічне співробітництво, у скрутний для нашого народу час подали Україні помітну гуманітарну допомогу. За станом на початок березня 1992 р. 104 країни світу визнали незалежний; статус нашої держави, а 47 — встановили з Україною повномасштабні дипломатичні відносини.
  З метою висвітлення  матеріалів цієї доленосної події, центральна районна бібліотека презентувала мультимедійну презентацію  "Декларація про державний суверенітет України”,  в якій розглянули основні розділи та положення Декларації.
Користувачі бібліотеки також мали змогу ознайомитися з текстом Декларації про  державний суверенітет України, матеріалами з історії прийняття документа. Під час презентації  проходила бесіда та відбувся огляд літератури «Ісорвя моєї держави».
  Ознайомитися з Декларацією про державний суверенітет України Ви може на сайті Верховної Ради або завітавши до центральної районної бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар