пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Купальське диво.

Багато чудових свят має український народ, всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала. Святкують його сьомого липня, але найголовніші події розгортаються вночі, перед цим днем. За християнським календарем свято має назву Іона Хрестителя, але для слов'янських народів воно має більш глибоке коріння.
  В районній бібліотеці  до відзначення цього свята пройшла етнографічна година «Купальське диво», на якій присутні прослухали розповідь про літні народні свята, традиції і звичаї найчарівнішого і загадкового свята Івана Купала. На заході книги і журнали про українську народну культуру були доповнені музичною слайд- презентацією «На Купала нічка мала» та відеопоказом мультфільмів: «Квітка папороті», «Чарівна ніч на Івана Купала» та фільму «Вечір проти Івана Купала» (за творами М.Гоголя)

  В Україні свято Купала має глибоке коріння в народному побуті і міцну естетичну основу.в наш час традиції його святкування зберігаються і відроджуються, воно і досі полонить нас своєю красою і самобутністю.




Немає коментарів:

Дописати коментар