четвер, 25 лютого 2016 р.

Презентація альбому "Хронологія мужності"



  Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї батьківщини. Патріотизм – величний вияв нескінченної любові до рідного краю. Патріотизм, як і честь виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі.
Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
 Історія і сучасність різних цивілізацій, культур, народів – це історія і сучасність їхніх героїв.
 Історія і сучасність України, українського народу – це твір героїв України, це діло людей, які віддали всі свої сили, і своє життя для добра Українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання. Україна – це діло героїв, які поставили добро рідного народу понад свої особисті та будь-які інші інтереси і були вірними своїй ідеї до останнього подиху
  Ще мало літ минуло з часів Другої світової війни, але рани кровоточать і досі, зберігаючи подвиги батьків і дідів. Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо -  біль утрат в зоні АТО. Більше року ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави.
  Багатьом із них, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки.
  24-го лютого  в Білозерській районній бібліотеці ім.П.Григоренка для молоді Білозерки відбулася презентації фотоальбому – реквієму «Хронологія мужності». Це альбом – пам'ять про загиблих бійців Херсонщини, котрі поклали своє життя, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції. До  першого видання увійшло 50 розповідей – 50 доль, різних за своїм мирним періодом життя і однакових за тим, що позначені війною на Сході України. Найвищою нагородою тих, хто уцілів, -  є життя, а для загиблих – пам'ять. Своїми спогадами на зустрічі з молоддю поділився демобілізований військовослужбовець з Білозерки  Мороз Сергій. Діти не просто слухали, вони прониклися розповіддю Сергія, задавали питання та зробили висновок: Патріотизм – це особливе почуття-цінність, яке характеризує ставлення людини до народу, Батьківщини, держави та до самої себе.
  Роки…Скільки б їх не минуло, не зітруться імена тих, хто не повернувся з АТО. Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»

  














Немає коментарів:

Дописати коментар