неділю, 28 червня 2015 р.

За щастя народу, за світлую долю кріпи патріотів ряди.

Вітаю, друзі! Чи не помітили Ви сьогодні нічого незвичайного? Жовто-блакитні прапори майорять на будівлях, перехожі весело усміхаються, горді за свою країну, навіть листя на деревах шелестить якось по-особливому, патріотично.
  В повітрі царить атмосфера свята, а все тому, що сьогодні День Конституції.
   Конституція України… Зіткана з сяйва зірок та гомону лісів, скупана в кришталевих струмках та козацькій звитязі, змочена сльозами невільників та обласкана натхненним вітром свободи. Цей дорогоцінний спадок предків покликаний берегти право людини на вільне життя та всебічний розвиток особистості.
   Якщо я запитаю у Вас, що таке Конституція, Ви напевне відповісьте — основний закон держави — і будете праві. Але що означає Конституція особисто для Вас? Зібрання основних прав і свобод людини — це шлях до життя у цивілізованому суспільстві, індикатор особистої свідомості, адже від Ваших рішень та вчинків залежить майбутнє Нашої Батьківщини, Ваша доля і щасливе завтра для нащадків.
  Друзі! Сьогодні бути патріотом не лише корисно для єднання рідного народу, збереження територіальної цілісності своєї держави, підвищення іміджу України на міжнародній арені, але й надзвичайно модно.
  Нині День Конституції  святкують  разом  з Днем молоді. Адже  молодість – неповторна пора в житті кожної людини, вона веде в світ романтики, великих дерзань, в світ пошуків та відкриттів.  Молодість завжди сповнена оптимістичних поглядів у майбутнє, нестримна у своєму русі до піднесеного та красивого.
 В такі свята  прийнято влаштовувати народні гуляння, розважатися на концертах української пісні, відвідувати театральні вистави, галереї, брати участь у різноманітних заходах.
        
«Майбутнє України в руках молоді», «Молодь – надія України», «Конституція – основа моєї держави»(для пенсіон), «Конституція звеличує дух нації» - під такими назвами проходили святкові заходи у Білозерській бібліотеці. Проводячи їхвиховували  любов до рідної країни, почуття патріотизму; узагальненювали та систематизували знання Конституції України. Адже сьогодення і майбуття нашої країни залежить від нас самих!!!



 






Немає коментарів:

Дописати коментар