вівторок, 23 вересня 2014 р.

Вереснева зустріч напередодні свята бібліотекарів.


     «Бібліотека – центр громади», «Бібліотека і влада», «Громадські обговорення», «Бібліотека – інформаційний центр»… Ось неповний перелік словосполучень, найбільш уживаних на заході, який пройшов на базі бібліотек Миколаївщини. Бібліотечні працівники нашого району мали змогу відвідати три бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Жовтневого району Миколаївської області. Приводом для поїздки делегації у складі 18 фахівців (6 працівників районної бібліотеки та 12 працівників із сільських бібліотек) до сусідньої області було проведення другого етапу творчої лабораторії «Обмін досвідом - важливий аспект розвитку та вдосконалення роботи бібліотек». Передував цьому перший етап на Білозерщині, який пройшов у червні.
      Програма семінарського заняття, яке охопило Лучівську, Шевченківську та Полігонівську бібліотеки, була дуже насиченою. Наші бібліотекарі дізналися багато цікавого з виступу Остафійчук Тетяни Григорівни, директора Комунальної установи «Централізована бібліотечна система» про роботу модельних бібліотек (бібліотеки, які крім своєї основної функції мають свою модель (напрямок роботи) і на неї акцентують більше уваги). Таких бібліотек у системі – 25 з 29 існуючих. Напрямки роботи – найрізноманітніші. Це і виховна робота з дітьми, і підтримка незахищених верств населення, і правове та соціально-побутове інформування, і відродження та збереження народної культури та краєзнавство, і популяризація творчості читання та читачів. Бібліотеки, які відвідали наші працівники, є центрами «Підтримки незахищених верств населення» (Шевченківська б/ф) та «Популяризації творчості читачів» (Полігонівська б/ф, Лучівська б/ф). Дуже добре представили роботу закладів завідувачі бібліотеками Васильєва Вікторія Геннадіївна (Лучівська б/ф), Кошман Юлія Олександрівна (Шевченківська б/ф) та  Єгорова-Гоманюк Катерина Олександрівна (Полігонівська б/ф). А з творчістю  читачів познайомили члени літературно-мистецького об’єднання «Горицвіт» Володимир Шпорт, Дмитро Жарський та Анна Олєйнікова, і на згадку кожному учаснику творчої лабораторії подарували книжечки – літературно-мистецький альманах «Барви Горицвіту» та збірку пісень для дітей «Моя земля», автор Анна Олєйнікова. Дуже приємно було бачити на заході Полігонівського сільського голову Богданова Віктора Олександровича та депутата сільської ради. Представники влади відмітили зразкову роботу бібліотек та запевнили у подальшій співпраці та підтримці закладів. 
Бібліотекарі Білозерського району, у свою чергу, привітали колег-миколаївців та вручили їм невеликі подарунки.
      Ми дуже сподіваємось, що враження від візиту нададуть піднесення та натхнення працівникам бібліотечної галузі. Адже, недаремно, зустріч бібліотекарів двох областей відбулася напередодні Всеукраїнського дня бібліотек. То ж побажаємо їм і надалі оптимізму, гарного настрою, успіхів у роботі, плідної співпраці, миру і благополуччя. 
























     

Немає коментарів:

Дописати коментар