вівторок, 16 вересня 2014 р.

«Від роману до екрану»



 13 вересня працівники кінематографії  відзначали  своє професійне свято - День українського кіно.
   
Кіно! Це чарівне, справді магічне дійство прийшло до нас порівняно недавно, всього більше сто років тому назад.  А скільки за цей час створено фільмів, скільки талановитих режисерів і видатних  акторів залишили свій слід  на сторінках історії українського кінематографа.
  Згідно з Указом Президента України «Про День українського кіно» від 12 січня 1996 року у цей день  вручається державна премія в галузі кінематографа імені О. Довженка. У 1994 році було створено «Національний центр Олександра Довженка», робота якого зосереджена на двох основних напрямках: збирання та збереження фільмів (передусім національного кіно) та поширення кінострічок (в першу чергу українських), їхня популяризація серед населення.
Олександр Петрович Довженко-  український письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографу.
  Вирішальним для характеру творчості майбутнього режисера почуттям стала любов до природи, до рідної землі, до України, вболівання за її непросту долю, яка визріла ще в дитинстві: мальовнича Десна, «казкова сіножать» на ній назавжди залишилися найкрасивішим  та найулюбленішим місцем на всій землі.
  16 вересня  у рамках відзначення  120-річчя від дня народження Олександра Довженка  бібліотекарі  Білозерської районної бібліотеки запропонували  користувачам згадати та переглянути фільм О.Довженка «Земля». На думку дослідників, саме з цієї стрічки розпочалася справжня історія українського кіно.

  Кінематограф – один з найгеніальніших та найоригінальніших винаходів людства. Його величавість, значимість, енергетика та магнетизм продовжують і надалі дивувати глядача, пропонуючи всім чарівні мандрівки в безмежні простори його фантазії.


Немає коментарів:

Дописати коментар