пʼятницю, 28 березня 2014 р.

«Краса і сила Шевченкового слова»


В дні перемог і в дні поразок  
  В щасливі дні і в дні сумні 
 Несу думки свої земні.
(Ю. Рибчинський)
   Для вшанування 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка 27 березня  у Білозерській районній бібліотеці  було проведено  районний конкурс читців-аматорів «Краса і сила Шевченкового слова» (в рамках тижня молодіжного читання).
І знову-свято…І знову линуть до нас думи геніального українського поета. Традиційно український народ звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
    До бібліотеки завітали учні зі шкіл нашого району, які з задоволенням читали твори Шевченка і про Шевченка, заново відкривали знайомі рядки, переосмислювали прочитане, щоб знаходити в них відповіді на питання сучасної людини.
  Журі  було дуже складно визначити переможців, адже учасники підготувались як найкраще. Всі до виступу підійшли  творчо: використовували художню творчість, костюми, театралізацію та мультимедійні засоби. Поки журі визначало переможців, присутні з захопленням насолоджувалися міні-концертом від вихованців Білозерської школи естетичного виховання.
 Журі визначили 4 переможці.                                                                             
І місце – Карчаковська Анастасія (сЧорнобаївка), ІІ місце отримала – Бурлак Вікторія (сМикільське), ІІІ місце розділили- Бутрим Вікторія (сОлександрівка) та Кожевнікова Марина (сЛніпровське)
У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя народів світу. Хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу у благородних помислах і ділах, у справі збереження мови народної, звичаїв, традиції.











Немає коментарів:

Дописати коментар