четвер, 8 листопада 2018 р.

«Безсмертна мова - ти душа народу»


  Ми живемо у вільній і незалежній країні й розмовляємо рідною українською мовою. Нiжна душа мого народу бринить у словi. Слово, оповите любов'ю, вигранене вiчнiстю, музично-незбагненне i сонячно-прозоре, заходить у наше серце.  
  Мова – то не просто слова, звуки. Це – голос народу. Втрата мови веде до зникнення самої нації. Тому наш народ протягом віків вів боротьбу за її збереження. Рiдна  мова - це та таїна, яка робить народ народом i увiнчує найтоншi порухи його душi.
  Бібліотекарі районної книгозбірні разом з працівниками районного Будинку культури напередодні Дня української писемності та мови організували та провели літературно – музичне свято «Безсмертна мова - ти душа народу». На заході звучало відверте і щире вкраїнське слово, лунали відомі  українські пісні для учнів Білозерської ЗПЗСО №3. Працівники культури поклали собі за мету: донести до молоді розуміння того, що українська мова — наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширити знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності; виховати любов і повагу до української мови як мови державної та мови материнської.
  Поєднання рідного слова і чарівної музики створило затишну атмосферу, де всі присутні  пізнали і відчули красу і велич Мови – берегині культури, історії, звичаїв і традицій.

Тож, давайте всі разом берегти і збагачувати
найдорожчий скарб – нашу державну мову!

















Немає коментарів:

Дописати коментар