вівторок, 27 червня 2017 р.

Наш закон - наша сила.


28 червня - День Конституції України. Це єдине державне свято, відзначення якого затверджене в 161-й статті Основного Закону України.
  Термін «конституція» походить від латинського слова constitutio, що означає «устрій», «встановлення».
   Цікаво, що слово конституція в українській мові має своїх родичів: споріднені слова «константа» – стала, незмінна величина, «констатація» – встановлення незаперечним існування якогось факту.
   Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в наше життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Тому дуже важливо, щоб молодь, хоч і не детально, але основне, що її стосується знала. Правову вікторину «Наш закон – наша сила» провели працівники бібліотеки для дітей. Вони взяли участь в обговоренні правових ситуацій, читали вірші, розділи Конституції України.
   «Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції», - такі слова звучали на уроці юридичної освіти «Іменем закону» для членів клубу «Допоможи собі сам»
   Сьогодні з певністю можна стверджу­вати, що українці мають Конституцію, яка відповідає європейським вимогам Основного Закону. Інша справа, що він повинен діяти для всіх, і всі, від Прези­дента до простого люду, повинні його дотримуватись, бо в статті 24-й записа­но: «Громадяни мають рівні конститу­ційні права і свободи та є рівними перед законом».
  Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу.
Зі святом Вас!




Немає коментарів:

Дописати коментар