пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Тиждень юнацької книги.

Книга займає важливе місце у житті людини. Вона відкриває перед нами великий світ, вчить мудрості, добру, любові. Тому й для кожної дитини книга повинна стати справжнім порадником і другом. 
У районній бібліотеці до Тижня юнацької книги підготовлено та проведено ряд заходів. Розпочали ми його відкриттям тематичної виставки  «Таїна світу».
На ній представлені книги для юних користувачів, які хочуть пізнати навколишній світ, його історію, становлення і розвиток древніх цивілізацій, найважливіші винаходи в історії людства, таємниці космосу. У світі стільки всього цікавого!

Першій розділ виставки «Таємниці давніх цивілізацій».
 Схоже, людство досягло такого рівня розвитку, коли може дати відповідь на будь-яке запитання, що хвилювало давніх людей. Те, що раніше не піддавалося ніякому поясненню і вважалося дивом, сьогодні зрозуміло навіть школяреві. То чи був Усесвітній потоп, чи існувала Атлантида, чи була Троянська війна насправді, чи все це лише міфи?   Г.Є.Єрмаковська у книзі «Загадки історії» намагається розібратися із цими загадками , прослідкувати за ходом досліджень, що проводилися, проаналізувати письмові свідчення, що дійшли до наших днів.
З книги Олексія Мустафіна «Справжня історія Стародавнього світу» ви дізнаєтеся про найдавніші держави, міста – держави шумерів, про давнє хетське царство між Середземним і Чорним морем, про культуру племен майя, про те, як глиняні таблички розповідають про історію виникнення писемності.
Ці та інші книги цього розділу виставки допоможуть вам глибше зрозуміти історію, познайомитися з культурою різних народів.

Другій розділ виставки «Загадки України».
Книга «100 великих загадок Украины» присвячена окремим спірним  та не до кінця з′ясованим проблемам вітчизняної історії.
Тут ви дізнаєтесь про загадки древнього Трипілля і про українські чудотворні ікони; ким були перші козаки та їх лідери насправді, про загадкових готів в Україні та ще багато цікавого.
 Чимало задавнених стереотипів спростовують книги серії «НевідомаУкраїна» і розкривають перед нами маловідомі сторінки історії України.Історія та політика, наука і техніка, мистецтво і спорт — ось далеко не повний перелік тем, що висвітлюються в книзі В.М.Скляренка «1000 фактівпро Україну». У цьому  виданні ви дізнаєтесь про видатні археологічні пам’ятки — Кам’яну Могилу і Херсонес Таврійський, що увійшли до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО; про природні багатства України — мінеральні води та цілющі грязі, заповідний ковиловий степ і карпатські ліси, поклади вугілля та нафти, уранової руди та золота; про визначні наукові відкриття і технічні досягнення і, насамперед, про надзвичайних людей, які жили в нашій країні в різні часи.
 У  книзі «Дивовижна Україна» ви знайдете найсвіжішу інформацію про кількість та стан туристичних об'єктів , відвідаєте печери , повні скарбів , відкриєте таємниці палаців і поринете в славне минуле древніх фортець . Унікальні авторські фотографії зроблять вашу  уявну подорож неповторно яскравою.

У третьому  розділі  виставки -«Таємниці нового часу», разом з журналом  «Таємниці XX століття»  поринете  в глибини космосу і аномальні зони Землі, в пошуки скарбів, археологічні сенсації, загадки зниклих цивілізацій,в розповіді про екзотичні обряди , магічні  ритуали, рідкісних тварин - і це ще далеко не все!

Немає коментарів:

Дописати коментар