пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Стати Європою, щоб бути Україною

  Віктор Гюго більше ніж півтора сторіччя тому передбачив, що “…усі нації нашого континенту об'єднаються у вищу спільноту і утворять європейське братерство, не втрачаючи при цьому своїх переваг та славної неповторності…”. Україна є повноправним учасником цього процесу, адже в свій час зробила вибір – свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій. Ми, українські діти – діти сучасної Європи, ми народилися у серці Єропи і маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України! Ми – українці і пишаємося цим!
  В рамках обласної національно-патріотичної акції «Ми – українці!» для учнів Білозерської багатопрофільної гімназії бібліотекарі районної бібліотеки разом із волонтерами Розливнянської сільської бібліотеки (бібліотекар Кошолап С.С.) провели калейдоскоп-travel «Стати Європою, щоб бути Україною».
 Бібліотекарі розповіли учням про історію створення єдиного добровільного Союзу європейських країн, про традиції і звичаї європейців.
Волонтери запропонували цікаву віртуальну подорож по Угорщині, Греції, Франції, Іспанії, Польщі і Великобританії. Учні з захопленням впізнавали кожну з цих країн у відео - сюжетах та активно відповідали на запитання вікторини з історії, культури, мистецтва і традицій цих народів.
  На святі звучали українські пісні у виконанні учасників заходу. А ще до нас завітали славні українські козаченьки, які  теж співали та читали   вірші.
Всі присутні бажали нашій Україні мирного, щасливого майбутнього у європейській сім'ї вільних демократичних країн.

  Україна – частина Європи, країна, якою ми всі пишаємося. Наш народ сильний, мужній і головне для нас не забувати ким ми є! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.




Немає коментарів:

Дописати коментар