середу, 7 травня 2014 р.

Вклонімося далеким тим рокам




Встають у пам’яті, у слові,

Встають у клекоті броні,

Встають у битвах, у заграві

Ті незабутні грізні дні.

Історична пам'ять – це святиня народу, нації. Існують сторінки історії, які не можуть і неповинні бути забутими. Наша бібліотека підготувала та провела цикл заходів для молоді, присвячений Перемозі у Великій Вітчизняній війні, який залишив слід у серцях і пам’яті юнаків і дівчат.

На уроці - реквіємі "Війна у пам'яті, а в серці мир" діти поринули в історичне минуле цієї героїчної події.




Переглянули книжкову виставку-скорботу "І ось прийшов і ось настав - час визволення люд чекав"
Здійснивши віртуальну екскурсію в Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років" діти захотіли долучитися до музейного проекту «Родинна пам'ять про війну». В рамках якого запрошують всіх, кому не байдужа історія свого родоводу, підхопити естафету пам'яті і стати учасниками проекту. Молодь вирішила передивітись свої сімейні альбоми, документальні архіви, записати родинні воєнні історії, які складатимуться зі спогадів старшого покоління, розповідей дітей та онуків про війну в долі своєї сім'ї, щоб їх матеріали ввійшли до бази проекту.
.  
Цікавою для юнацтва була історична подорож за документами краєзнавчого музею "Наші земляки - учасники Великої Вітчизняної війни", що відбулася в Білозерському народному музеї ім Д.Багалія та зустріч зі свідком  тих подій Бабіновською Глафірою Сергіївною.




Немає коментарів:

Дописати коментар