пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

Приємна несподіванка


Книга – чудове надбання людей, наш кращий порадник і друг, вірна супутниця життя. Вона допомагає нам краще зрозуміти навколишню дійсність, вивчати досвід минулих поколінь, стати освіченою людиною.
     Основна проблема всіх бібліотек сьогодні – це недостатнє комплектування бібліотечного фонду. Особливо гостро стоїть питання поповнення фондів українською літературою для дітей та молоді. Та для мережі бібліотек Білозерського району 2014 рік приніс приємну несподіванку. Центральна районна бібліотека одержала нові видання українською мовою більше ніж на 80 тис. грн.
На 31700 грн. надійшло із обмінного фонду обласної бібліотеки О. Гончара, згідно наказу Міністерства культури від 06.09.2013 року №839 «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек».
Сільські бібліотеки одержуть літературу з різних галузей знань. Це історичні романи В. Чемериса «Ярославна», «Генерали імперії», «Ордер на любов», «Смерть Атея», Р. Іваничука «Торговиця», Т. Чухліба «Козацьке коріння М. Гоголя», Н. Рощина «Роксолана», твори І. Роздобудьмо «Арсен», «ЛСД. Ліцей слухняних родин», літературу про видатних людей: книги Панасенка Т. М. «Марко Вовчок» та Лазарука М. Я. «Микола Вінграновський», гостро сюжетні романи українською мовою скандинавського письменника «Таргани» та «Безтурботний» та ін.
       Творами М. Соколян, С. Логінова, В. Арєнєва, А. та Н. Лапікурів  представлена література для дітей.
       Дитяче читання відіграє велику роль у житті дітей, набагато більшу ніж у житті дорослих. Книга, прочитана в дитинстві залишається в памяті майже на все життя і впливає на подальший розвиток дитини. Із книг діти черпають певні норми поведінки. Якщо дитина подружилась з книгою, то матиме широкий світогляд і глибокі знання. Тому було дуже приємно одержати в подарунок книги  для дітей від обласної дитячої бібліотеки.  Обмінний фонд Херсонської обласної бібліотеки для дітей передав Білозерській районній бібліотеці 3346 прим. Книг загальною вартістю 54095 гр. видавництва «Грані-Т». Книги чудово оформлені, ілюстровані яскравими малюнками. Різноманітної тематики. Тут і книги із серії «Дівчата зі спорту», «Життя видатних дітей», «Сучасна дитяча проза», «Суперники», «Класні комікси» та «Мультстудійні книги».
       Особливо цікавим є видання книг німецького письменника К. Тільмана про футбол: «Геть з поля хлопці», «Який промах», «Вратарь на вигоні» та ін. книги для дітей – і друзі і порадники сьогодні. Недарма в народі є прислівя «Хто багато читає – той багато знає». Книга зберігає в собі красу рідного слова, чарівність мови. Любіть книги, читайте їх!



Немає коментарів:

Дописати коментар