пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Фатальний крок


   Прекрасна, чарівна наша планета – Земля: голубі простори морів і океанів, зелені шати лісів і полів, жовті килими пісків, білі ковдри снігів. Але ця різнокольорова куля часом нагадує гейзер: то заклубочиться парою, то здійме до неба стовп крутого окропу. Так і в наше спокійне життя вриваються війни та епідемії.
  У минулі віки на Землі безроздільно панували чума і натуральна віспа. Серед чисельних хвороб, від яких нині страждає людство – СНІД є однією з найтяжчих .
 У грудні відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це день, коли у всьому світі говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. На жаль, статистика не втішна. Щодня у світі вірусом імунодефіциту інфікується близько 7 тисяч осіб.
  Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії. Але, перш за все, потрібно говорити про те, як треба жити в сучасному швидкоплинному світі, усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД,і зробити все можливе, щоб уберегти себе і близьких від чуми ХХ, а тепер вже і ХХI століття.
  З історією виникнення, поширення цієї хвороби у світі, боротьбою з нею знайомить виставка – застереження «Щоб не занапастити життя», яку презентували на годині здоров`я «Зайвих знань не буває».






Немає коментарів:

Дописати коментар