неділю, 1 грудня 2013 р.

Знай свої права.


  Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, адже право – це загальнолюдська цінність, без якої не може існувати жодне цивілізоване суспільство. Тому, правова освіта та виховання – постійно в центрі уваги бібліотечних працівників району.
  Для популяризації літератури по праву в бібліотеці організовується тематичні виставки «Права людини і громадянина», «Закон один для всіх», «Знай свої права!», «Є право – значить є надія».
Заходи правознавчої тематики центральна бібліотека проводить в тісній співпраці з районним управлінням юстиції, районн
им пенсійним фондом, територіальним молодіжним центром регіонального розвитку, соціальними службами, учбовими закладами селища. Це сприяє підвищенню рівня правової культури, набуття користувачами сталих правових знань та формування у них чіткої громадянської позиції.
   Як приклад спільної роботи є проведення дня права «Право в нашому житті», який пройшов
29листопада 2013 року в приміщенні Білозерської районної бібліотеки.
   В програмі
зустріч з  спеціалістами: управління юстиції в Білозерському районі, спеціалістом пенсійного фонду, незалежним адвокатом,  які розповіли про право жителів селища на безоплатну правову допомогу, зміни у нарахуванні пенсій та соціальний захист незахищених верств населення.
   Вже не перший рік в
Білозерській районній бібліотеці діє громадська приймальня, яка створена завдяки співпраці з районним управлінням юстиції.   Працівники управління юстиції, надають безкоштовну консультативну допомогу всім верствам населення, допомагають в підготовці та проведенні найбільш популярних заходів: круглих столів, диспутів, уроків права, різноманітних конкурсів, бесід.
Спільно з районним центром соціальн
ого захисту населення та районним територіальним центром працівники бібліотеки співпрацюють та надають соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують правової допомоги .
  Ми вважаємо особливо важливим аспектом в роботі бібліотек – створення кожному відвідувачу відповідних умов для повноцінного та якісного оволодіння правовими знаннями й навичками. 









Немає коментарів:

Дописати коментар