пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

«Цілюща криниця душі – рідне слово»


 « Мова – це великий дар природи, розвинутий і вдосконалений за тисячоліття з того часу, як людина стала людиною»

- Кіндрат Кропива
                                                             
 9-го листопада ми з Вами відзначаємо велике свято — День української писемності та мови. Свято було встановлене указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
  Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.  Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.
   Ми  намагаємося виховувати у користувачів любов до рідної мови, знайомити їх з історичним минулим і сьогоденням. З цією метою використовуємо різноманітні форми та методи популяризації рідного слова, прикладаємо максимум зусиль, щоб заходи були цікаві та різнопланові.
До Дня української писемності та мови проведено калейдоскоп мудрості «Цілюща криниця душі – рідне слово».
Захід включав дискусії, читання віршів, огляд літератури, відеопрезентацію «Мова і писемність – втілення думки»,а ще молодь мала нагоду перевірити свої знання з української мови розгадавши загадки та продекламувавши скоромовки.
   Друзі! Вітаємо  усіх вас зі святом української мови та писемності. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці,  і починається вона з кожного з нас.









Немає коментарів:

Дописати коментар