понеділок, 4 листопада 2013 р.

Що потрібно людині в сучасному Інтернеті?


   Що таке Інтернет? Більшість людей стали постійними користувачами Всесвітньої павутини і навіть не підозрюють, чим це загрожує для кожного з них. Що таке телевізор і система масової інформації – багато хто вже зрозуміли і зробили відповідні висновки. У деяких колах перегляд телепередач розважального характеру включені в ряди шкідливих звичок нарівні з наркотичною залежністю (алкогольної та нікотинової в тому числі). Є ще й таке поняття, як ігрова залежність. Але ось Інтернет … Поки ще мало хто може точно дати характеристику цього явища і чим воно є для кожної людини. Хтось з упевненістю скаже: Інтернет – на шкоду! Більшість людей (різних віросповідань і життєвих позицій) просто не знають, з чим мають справу.
   Що таке Інтернет для кожної людини в наш час? Величезна кількість людей вже не можуть з тієї чи іншої причини жити без чергової “дози” інтернету. І кожна людина назве свою і дуже вагому причину щоденного відвідування Всесвітньої павутини: це і духовний розвиток, і самовдосконалення, це і допомога психологічна іншим людям (зауважте – дуже благородні причини), і заробіток … Для когось – просто спілкування з іншими людьми, можливість познайомитися з новими співрозмовниками, а для когось – просто гра-розвага.
      Что ищут люди в Интернете: Судьбу, свободу или сети? Все, что нам дорого на свете, для мысли – свет, для злобы – плети. Итак, что ищут люди в Интернете?
Отже, що шукають люди в Інтернеті? Проаналізувавши своїх користувачів, дійшли висновку:

1 . Шукають спілкування
2 . Тішать марнославство
3 . Хвалять своє
4 . Критикують чуже        
5 . Пробують змінити світ
                                                                                         
Тож  плекаймо надію, що в Інтернет-центрі бібліотеки буде більше спілкування і менше марнославства , автори стануть оптимістичніше , а критики - доброзичливішими. Не всі , звичайно , бо природа людини складна і неосяжна. Але якщо ситуація хоч на 1% зміниться в кращу сторону  будемо вважати , що час не витрачаємо даремно в роботі  з користувачами .








1 коментар: