середу, 24 липня 2013 р.

Християнство – дороговказ через віки!

  Відомо, що  найціннішим скарбом  храму душі  людської завжди  була віра.  Вона  для православної  людини – сенс  життя.  У сиву давнину, 1025 років тому,  рівноапостольний  князь  Володимир Великий  започаткував  нову добу в історії  Київської Русі, здійснивши  священне  Хрещення.  Українці  прийняли християнство дуже глибоко,  будучи  готовими нести  правду і любов  Христа до  людей.  Тому, й не дивно,  що Євангельські заповіді прийшли до  нас,  як джерельна  вода  до спраглих.
  Хрещення Русі стало  точкою відліку, з  якої розпочалася  нова епоха духовного   розвитку та  становлення  слов`янських народів. Писемність, освіта та духовна  культура  отримали потужний імпульс до розвитку.  Вони стали тим  фундаментом, на якому сьогодні  ґрунтується  державність.
У районній бібліотеці проводиться  цикл заходів, приурочених до святкування  1025 – річчя запровадження  християнства  в  Київській Русі.
  У читальній залі для відвідувачів директор  районної бібліотеки  Л.Л. Шишкіна презентувала тематичну виставку «Храм  духовності. Храм  культури. Храм надії», та  зробила інформаційне повідомлення «Хрещення Київської Русі – єднальне свято Вітчизни», розкривши роль християнських цінностей у розвитку цивілізації та події тисячолітньої давності.   На заході були присутні і представники влади:  Ляшенко І.М., перший заступник голови Білозерської  райдержадміністрації та  Ков`язіна О.О., заступник  голови  Білозерської  райради. Зав. відділом мобільного реагування О.В.   Дудченко гордиться  виставкою книг на релігійну тематику « Рідкісні видання», яка функціонує у її відділі, та ознайомила всіх з  цією безцінною літературою.   С.О. Колесник, заступник директора по роботі з дітьми,  розповіла про творчу і талановиту молодь, яка вивчає і досліджує питання історії України і державотворення. А бібліотекарі О.О. Макаренко та М.О. Фесенко для користувачів Інтернет-центру продемонстрували слайдову презентацію «Джерело православ`я Русі - України», яка розкрила  загадкові  й  незабутні сторінки  історії  держави в цілому. 













Немає коментарів:

Дописати коментар