пʼятницю, 12 липня 2013 р.

До дня нарожденя Василя Барки


У нього була неквапна хода і задумливий погляд, спрямований удалину і водночас ніби в самого себе, жив аж надто скромно, аскетично й усамітнено, навіть на зустріч із земляками, що приїздили у Глен Спей ( а це українське поселення неподалік Нью –Йорка), приходив не завжди. Той погляд ніс в собі тепле світло, той погляд жадібно вбирав в себе всі чарівні барви довколишнього світу. Його очі – справді були як у святого, вони не відбивали страждання чи образу, а випромінювали цілюще тепло, яке може нести в собі лише людина , загартована випробуваннями,очищена від усілякого життєвого бруду і намулу.             Василь Барка, цей дивак, «святий чоловік», як називали його місцеві американці, так само по – дитячому чисто й щиро втішався життям , бо ж, певно, глибоко усвідомив мудру істину: світ довкола себе людина змінити не може, зате здатна змінити його в собі.
    Василь Барка – автор визнаний. Його романи видавало відоме французьке видавництво «Галлімар». Його твори повільно повертаються в Україну – йдуть без спонсорів, без популяризаторів. Але читач в Україні передчуває: пора Барки наближується. Бо в нинішньому духовному пробудженні бракує передусім мудрого і просвітленого правдивого слова Василя Барки.
       В Білозерській районній бібліотеці було  організовано інформаційну годину, присвячену 105-й річниці з дня народження українського письменника Василя Барки. Читачі мали  можливість ознайомитися з біографією і творчим доробком письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар