понеділок, 2 квітня 2018 р.

Тренінг з медіа грамотності. І не тільки…


           Нещодавно, 29 березня, працівники Білозерської районної, районної дитячої та ряду сільських бібліотек (Олександрівська, Кізомиська, Велетенська, Розливнянська, Томинобалківська, Надеждівська, Селищна) мали змогу поспілкуватися з колегами з області - фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова в межах обласного проекту «Бібліотека на колесах» на базі Білозерської районної бібліотеки провели тренінг з медіа грамотності та познайомили з досвідом роботи щодо популяризації сучасної української літератури серед юнацтва та молоді і естетичного та національно-патріотичного виховання. Зі скарбничкою методичних порад перед колегами з району виступили Ольга Козаченко, провідний методист науково-методичного відділу ХОБЮ ім. Б. А. Лавреньова, та Юлія Калмикова, завідувач відділу мистецтв цього ж закладу. В ході проведення тренінгу «Асоціативне мислення в мас-медіа» Юлія Тер-Давлатян, зав. відділу автоматизації бібліотечних процесів ХОБЮ ім. Б. А. Лавреньова, вчила бібліотекарів відрізняти інформацію від пропаганди, розпізнавати фейкові новини. 
            Не менш цікавим спілкування було в учнів 8-х і 9-х класів Білозерської гімназії  ім. О. Печерського з бібліотекарем відділу мистецтв ХОБЮ ім. Б. А. Лавреньова Валентиною Моісеєвою та  Юлією Тер-Давлатян. Під час тренінгу проводився аналіз медіа-тексту та надавалися поради щодо розпізнавання правдивих новин, розміщених в Інтернеті. Юні користувачі бібліотеки дуже жваво обговорювали надану інформацію та практичні навички.
          Візит обласних колег до нашої бібліотеки був цікавим і корисним. Методичними порадами щодо проведення заходів обов’язково скористаємося. А щодо грамотності в мас-медіа – нашими працівниками зроблено крок вперед.  




















Немає коментарів:

Дописати коментар