середу, 5 жовтня 2016 р.

Золотий падолист мудрості.

У мій сад заблукала вже осінь, 
Під ногами холодна роса. 
Літо вітром у далеч відносить -
Посивіла русява коса.


   Осіннього дня у районній бібліотеці  висловлювали свою шану і повагу людям, які пройшли великий віковий і життєвий шлях на заході «Золота осінь з небом весни в очах».
  1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку, або ж день ветеранів.
Нам  не подобаються слова "похилого віку," мабуть краще і правильніше в даному контексті звучали б слова "мудрого віку", адже кожна людина, проживши багато років, обов'язково набирається життєвої мудрості.
  Сьогодні ми вшановали те покоління, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло в кривавому пеклі Другої світової війни. Руками, розумом, силою і вмінням ветеранів відбудовувалась країнаа й тепер ці люди не стоять осторонь, а в міру своїх сил і свого досвіду допомагають молодим творити майбутнє своєї держави. Не зачерствіли душі ветеранів від пережитих злигоднів, негараздів, не розгубили тепло своїх сердець на життєвих дорогах. Навпаки, своєю душевною щедрістю вони є прикладом для молодих.

  Досвід показує, що життя продовжується і в період похилого віку, більше того воно залишається цікавим, багатогранним, і часто дарує людям приємні сюрпризи, дає змогу зайнятися тим, що до душі і на що раніше не вистачало часу.  Ведуча побажала присутнім: «Живіть активно, щасливо, творіть, вдосконалюйте себе, спілкуйтесь, радійте, усміхайтеся – і зрозумієте, що життя прекрасне. Хай ваша золота осінь буде щасливою, а доля щедрою на великі й маленькі радощі, на мир і добро».




Немає коментарів:

Дописати коментар