пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Зупинимо туберкульоз разом!

Давайте говорити про життя,
Щасливе, повноцінне, гармонійне,
Про цінності земні й нетлінні,
Давайте говорити про життя.

Вже ХХІ вік крокує по планеті,
Наука в космос загляда.
А на землі туберкульоз сміливо так мандрує
Й, здається, виходу з становища нема.



Туберкульоз – ця хвороба не має «адреси», «посади», не має «паспорта», не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для усіх. Він займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Туберкульоз не ліквідований в жодній країні світу. Третина населення Земної кулі інфікована туберкульозною паличкою.
  Починаючи з 90-х років ХХ сторіччя помітно зросла розповсюдженість туберкульозу у всьому світі, в тому числі в Україні. В 1995 р Україна визнала епідемію туберкульозу на своїй території. За роки епідемії показник захворюваності на туберкульоз збільшився в 1,7 рази, смертності у 1,5 рази. Кількість хворих складає 1,4% населення України. Україна займає по рівню смертності від туберкульозу перше місце в Європі.
  24 березня Всесвітній день боротьби з туберкульозом. І саме в цей день у читальній залі районної бібліотеки відбулося засідання екологічного клубу «Джерельце» районної станції юних натуралістів. На якому піднімали питання інформованості населення щодо профілактики, лікування та боротьби з туберкульозом; організоване попереднє анкетування (з метою визначення обізнаності молоді про проблему захворювання туберкульозу); відбувся цікавий виступ та діалог з лікарем Пономаренко Л.П, головою осередку Червоного хреста Білозерського району та провели колективні творчі ігри - виготовлення колажів «Як захиститися від зараження туберкульозом» , «Шляхи зараження туберкульозом».
  Висновком проведеного заходу стали слова Кудлай Н. М. директора КЗ "БІЛОЗЕРСЬКА РАЙОННА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ": "Щоб зупинити і перемогти туберкульоз, усі мають зрозуміти, що без обізнаності населення про туберкульоз, боротьба з ним приречена на невдачу".




















Немає коментарів:

Дописати коментар