четвер, 7 травня 2015 р.

“Молодість. Натхнення. Талант”

  Білозерська земля багата на талановитих людей, особливе місце серед них займають поети і письменники. Кожна книжка наших місцевих поетів, яка виходить друком – це значуща подія для Білозерщини.
  Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Саме такі завдання ставить перед собою літературна студія «Біле Озеро», метою діяльності якої є розвиток творчих здібностей наших молодих користувачів бібліотеки, формування поетичного смаку, уміння працювати зі словом, засвоєння основ віршування. І як результат — обдаровані діти, які чують, як шепоче дощ, співає квітка, сміється небо, тому й можуть говорити про прекрасне не буденно, а римованими словами.
  У Білозерській районній бібліотеці відбулася зустріч під назвою “Молодість. Натхнення. Талант”, де презентувала свою творчість учениця Дніпровської ЗОШ Марина Кожевнікова. Вона читала свої весняні вірші. Дівчина має свою поетичну збірку «За покликом душі» і сподівається, що надалі ще напише багато нових книжок. Свої перші проби пера також читали запрошені учні загальноосвітніх шкіл району, які пишуть вірші: Мала Дар′я, Репіцька Юлія, Максименко Іван, Шлапак Анна та Насонова Анастасія.
  Вітала гостей голова літоб′єднання Дубовалова Є.К., яка наголосила, що бути поетом - це не професія, не хобі, навіть не бажання - це поклик серця та побажала юним літераторам рости, попри всі труднощі.
   А бібліотекарі та досвідчені літератори побажали юним поетам, щоб у їх душах завжди було місце для творчості, щоб вони любили поезію, красу рідного краю, поважали минуле рідного краю, оспівували свої думки, мрії та сподівання у віршах. Бо саме в дитинстві зароджується уважне й проникливе ставлення до рідної природи, до рідної мови, до народних традицій, - до всього найкращого, що живе в нашому народі.


Немає коментарів:

Дописати коментар