вівторок, 9 грудня 2014 р.

Честь! Слава! Воля!



  6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято з'явилося завдяки відповідній постанові Верховної Ради, якою в 1993 році була відзначена річниця ухвалення закону «Про Збройні Сили України». Формально українська армія була заснована в 1991 році — після розпаду Радянського Союзу. На жаль, на протязі всіх років незалежності в Україні Збройні Сили фінансувалися та розвивалися по залишковому принципу, а поправді кажучи, руйнувалися та розкрадалися. За двадцять з лишком років одна з найбільших армій світу перетворилася на небоєздатну структуру. На момент розпаду Радянського Союзу в Україні базувалося одне з найбільших військових угрупувань в Європі та світі, воно поступалося лише американській, китайській та російській армії.
  В суспільстві за 20-ть років  була знецінена соціальна роль воїна-захисника.
  Анексія Криму Московією та початок повномасштабних військових дій на сході України змусили військово-політичне керівництво держави кардинально переглянути своє відношення до власного війська. За неповний рік  українське військо фактично відновилася з попелу та на рівних протистоїть добре озброєним російським наймитам та регулярним військам РФ. Внаслідок трьох мобілізацій населення була суттєво збільшена чисельність армії. Величезну роль в підтримці українських воїнів відіграють волонтери, які забезпечують військо всім необхідним починаючи від одягу та закінчуючи зразками новітньої зброї. Але, незважаючи на всі зусилля держави та суспільства, неможливо за рік відновити те, що знищувалося два десятиліття, тому, для створення справді сучасного війська Україні потрібно докласти ще дуже багато зусиль, ресурсів та часу.
  Але самі головні позитивні зміни відбуваються в психології українських воїнів. Патріотизм, самовідданість, мужність, стійкість, сміливість, безкомпромісність по відношенню до ворога, бажання битися та стояти до кінця за кожен клаптик землі - це ті якості які за період війни прийшли на зміну боягузству, дезертирству та бажанню наживи. Українські воїни шаленими темпами відроджують славні традиції княжих дружин Русі, Запоріжських козаків, які на протязі тисячоліть нарощували бойову славу України. Саме тому сьогодні український воїн-захисник є найбільшим предметом гордості в українському суспільстві.
  В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України в важких нелюдських умовах боронять мирне життя українців від москальської орди. Також згадуються українські воїни-миротворці, які у складі багатьох місій ООН стоять на сторожі миру і порядку в зарубіжних країнах та своєю доблесної службою за кордоном створюють мужній образ українського солдата і сміливо виконують бойові завдання в гарячих точках по всьому світу.
  В цей день ми також приєднуємося до привітань наших славних воїнів та бажаємо їм швидкого повернення до своїх родин з перемогою, а також міцного здоров'я, надійних тилів та кохання. Вітаємо зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар