середу, 19 листопада 2014 р.

Через книгу до миру і злагоди

  Той, хто вже давно живе на цій землі, з радістю, і, одночасно, з тривогою, спостерігає за одним із процесів, який з наростаючою швидкістю прогресує в останні кілька десятків років.
Розвиток засобів зв'язку, розвиток транспорту, створення більш прозорих кордонів між державами призводять до того, що в геометричній прогресії зростає кількість контактів між людьми різних рас, національностей, мов, релігій, образів життів, політичних і моральних переконань ...
   Однак ... спостережлива людина помічає, що вимушені контакти з колосальною кількістю незнайомої інформації призводять до того, що люди стають все більш і більш терпимі до всього чужого для себе, стають все більш і більш толерантні ...
І ось про цю саму толерантності, про терпимість до того, що нам, можливо, не особливо приємно міркували в бібліотеці на годині біблійного сюжету «Через книгу до миру і злагоди».
   Розпочинали ми наші роздуми класично ... Спочатку розглянули поняття «толерантність», (Словники XX століття визначають «толерантність» як терпимість до чужого способу життя, поведінки, чужих звичаїв, почуттів, вірувань, думкам, ідеям або просто називають «толерантність» синонімом поняття «терпимість»), а вже потім на прикладі притч із «Біблії» розбирали конкретні випадки.
   Такий захід виявився дуже цікавим і оригінальним. Адже у кожної людини свій погляд на речі і своє розуміння терпимості. В кінці заходу всі присутні із задоволенням переглянули мультимедійну презентацію «Біблійні сюжети в живописі» і виявили бажання й надалі відкривати нові сторінки «Книги Книг».




Немає коментарів:

Дописати коментар