Нещодавно Білозерська команда «ПрофіСтарту»
здійснила професіографічну екскурсію до кафе «Зустріч» Білозерського ССП, де Паламарчук Людмила Василівна цікаво
ознайомила дітей з професією кухар.
Так хто ж такий кухар?
Це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського
харчування. Але ці сухі і нудні слова не можуть повною мірою охарактеризувати
кухарську професію. Тому що кухаря, іноді, називають справжнім чарівником, який
може з самих звичайних продуктів приготувати страву, ім'я якій - шедевр смаку.
Звичайно, приготувати що-небудь їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина, А ось кухар з тих же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле. Адже кухар, це не тільки людина, яка приготує блюдо технологічно правильно і в суворій відповідності з рецептом, а той, хто любить свою роботу, отримує від неї щире задоволення і радий, коли результати його праці захоплюють клієнтів.
Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився перший шеф - кухар. В подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість.
Звичайно, приготувати що-небудь їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина, А ось кухар з тих же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле. Адже кухар, це не тільки людина, яка приготує блюдо технологічно правильно і в суворій відповідності з рецептом, а той, хто любить свою роботу, отримує від неї щире задоволення і радий, коли результати його праці захоплюють клієнтів.
Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився перший шеф - кухар. В подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість.
Професія
кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у
повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник,
дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.
Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.
Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.
Немає коментарів:
Дописати коментар