четвер, 31 січня 2013 р.

"ПрофіСтарт" крокує в медицину.


   Команда учасників проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» в черговий раз знайомиться  з найпотрібнішою професією району. Цього разу ми завітали  до Білозерської  районної лікарні, де головна медсестра  Присташ Н.Б., за допомогою слайд – презентації, ознайомила учасників із такою необхідною і цікавою професією – медична сестра.
   Вона розповіла, що сучасна медична сестра — це висококваліфікований спеціаліст, професіонал, який має попит не тільки на вітчизняному але і на міжнародному ринку праці. Це людина з широким світоглядом, що добре орієнтується не тільки в своїй професії, але й в  психології, в проблемах охорони здоров’я і соціальній сфері в цілому.
   Співчуття, милосердя, професійний сестринський догляд — покликання, основа професії медичної сестри.
   Саме вона  є обличчям кожного лікувального закладу, саме вона перебуває поряд з хворим, саме вона має постійно пізнавати непізнане і намагатися побачити не побачене. Нині в нашій країні професія медичної сестри набуває нових висот, нового розвитку.
  Якими ж якостями повинна володіти  медична сестра: насамперед – працьовитістю,  охайністю: зовнішньою і внутрішньою, скромністю. Вміти співчувати чужому горю. Медсестра зобов'язана поводитися, щоб хворий міг довіритися їй повністю, не соромлячись будь-якої маніпуляції і складної  процедури. На роботі вона повинна переважно вміти забути про себе, про свої домашні турботи та проблеми, завжди бути поруч із хворим.
   На щастя, в лікарнях чимало чудових медсестер, справжніх подвижниць своєї нелегкої професії..
   Праця медичних сестер – щоденний подвиг. Тож,  скажемо їм  величезне людське спасибі.






Немає коментарів:

Дописати коментар