вівторок, 13 листопада 2012 р.

ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє


    Для сучасного етапу розвитку ринку праці області і країни в цілому характерна втрата ідеології суспільної  значимості праці, зміна ціннісних орієнтацій  молоді.
     Необдуманий вибір молодою людиною майбутньої професії ускладнює її професійну кар′єру, заважає забезпеченню підприємств і установ кваліфікованою робочою силою, провокує молодіжне безробіття, призводить до додаткових витрат коштів на виплату допомоги по безробіттю та професійну перепідготовку молодих безробітних  Фондом  загальнообов′язкового  державного соціального страхування України на випадок безробіття.
   Корінь проблеми полягає у недостатній професійній  орієнтованості школярів, яка потребує спільних зусиль загальноосвітніх навчальних закладів, бібліотек, органів місцевого самоврядування, державного управління, служби зайнятості та роботодавців.
   Для досягнення збалансованості між професійними інтересами, можливостями людини і потребами суспільства необхідні нові форми навчальної  та інформаційно- роз′яснювальної роботи з молоддю із залученням всіх зацікавлених сторін. Спільні дії, спрямовані на усвідомлення молодими людьми необхідності правильного вибору професії, підвищать їх мотивацію до праці та ефективність працевлаштування.
   З метою запобігання молодіжному безробіттю шляхом створення передумов цілісної системи професійної орієнтації молоді, інтегрованої  в діяльність всіх зацікавлених у ній сторін; формування у шкільної молоді стійкої мотивації до праці, прагнення жити і працювати на Херсонщині; сприяння професійному самовизначенню школярів, їх творчому та інтелектуальному розвитку;  популяризації професій, які користуються попитом на регіональному ринку праці започатковано обласний інноваційний проект із профорієнтації  шкільної  молоді  «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» на 2012 – 2015 роки.


     8 листопада  розпочався перший етап цього проекту, в рамках якого Білозерська Центральна  бібліотека разом з волонтерами взяла участь і буде працювати в подальшому .

Немає коментарів:

Дописати коментар