вівторок, 2 жовтня 2012 р.

Всесвітній день посмішки

Всесвітній день посмішки прийнято відзначати щорічно у першу п’ятницю жовтня. Вперше його святкували 1999 року.  

 Своїм існуванням це свято завдячує американському художнику Харві Беллу. У 1963 році до нього звернулися представники однієї страхової компанії з проханням придумати яскравий символ, який став би їх візитівкою.

 Художник запропонував їм усміхнене жовте обличчя, яке користувачі Інтернету більше знають як "смайлик". Замовникам ця ідея сподобалася. Коли ж справа дійшла до практичної реалізації (були зроблені значки і роздані персоналу компанії), то успіх цієї "візитівки" перевершив усі очікування. Їхні клієнти були в захваті від такого нововведення, і вже через кілька місяців було випущено більше десяти тисяч значків.

 Потім ця мила посмішка з’являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках, сірникових коробках. Навіть поштове відомство США випустило марку з цим символом.

Посмішка збагачує тих, хто її отримує, не обділяючи при цьому тих, хто нею обдаровує.

Посмішка виручає у багатьох ситуаціях в житті, хоча далеко не всі люди віддають собі в цьому звіт. На думку фахівців у психології, вона збільшує впевненість в собі і покращує сон, допомагаючи впорається з безсонням. А ще й зміцнює імунну систему, і покращує роботу серця .

В одній китайській приказці говориться, що для того щоб бути здоровим, потрібно сміятися не менше 30 раз на день. Психологи вважають, що навіть триразова порція сміху по одній хвилині рівносильна 45 хвилинам психологічної релаксації.

Цілющі властивості посмішки відомі людству з найдавніших часів.
У практиці буддизму посмішка використовується як спосіб медитації. У деяких древніх племен шамани використовували усмішку і клоунаду для лікування важких хворих. Біблія пропонує тримати серце в радості, щоб жити довго. А перші лікарі з Стародавньої Греції вважали посмішку важливим вправою для здоров'я.

На цей позитивний досвід людства давно звернули увагу сучасні експерти в психології, вивчаючи і використовуючи в своїй практиці безперечну користь, яку дає пацієнтам їх власна усмішка.

Всім добре відомо, що протистояти неприємностей в житті набагато простіше, якщо вдається зробити це, не втрачаючи доброго настрою і почуття гумору.

Підраховано, що діти сміються близько 300 разів на день, а дорослі люди
всього - 15 - 20 разів.
Давайте повернемося в дитинство і станемо дітьми? В даному випадку це буде цілком виправдано.


Немає коментарів:

Дописати коментар