понеділок, 4 січня 2021 р.

«Хіт паради «рулять»

4 січня 1936 року американський журнал Billboard вперше надрукував перелік грамплатівок, що найбільш розкуповувалися. Першим хіт-парад очолив джазовий скрипаль Джо Венуті з мелодією “Stop! Look! Listen!”.

Чарт (англ. chart, або «хіт-парад» чи «гіт-парад») — опублікований список найпопулярніших у визначений період медіа-продуктів (музика, книги, кіно). Як правило, списки хіт-парадів складаються з не більш як 10-20 пунктів, що розташовуються в міру спадання показників. Параметри хіт-параду визначаються інформацією про продажі;існують також критерії програвання музичних композицій на радіо (у музичних хіт-парадах), даних по відео- і кінопрокату (у кіноіндустрії). Часовий період — зазвичай тиждень, рідше місяць. Буквально «хіт-парад» означає список хітів — тобто найпопулярніших медіа-продуктів.

У видавничій індустрії хіт-парад книг іменують списком бестселерів, що часто поділяється на художню (романи і т.п.) і нехудожню літературу (біографії, історичні нариси і т.п.). В Україні кілька друкованих видань публікує списки бестселерів.

Добірка п'яти найкращих книг-бестселерів 2020 року

"Безмовність", Джон Харт


Книга написана в жанрі жахів. Десять років тому життя Джонні Мерримона безповоротно змінилася. Розкривши таємницю серійного вбивці, що тероризував округу, він став національною знаменитістю.

Тепер Джоні йде з дому і живе в Пустки, в повному Мовчанні, де жодна розсудлива людина не захоче оселитися, оскільки вона наповнена «примарами». Але герой не такий, як усі люди, це відчувалося з самого початку. Він відчуває і бачить те, що дано одиницям. Але тут починають відбуватися вбивства людей, нез'ясовні і з нальотом містики, і першим підозрюваним стає Джонні, адже саме на його землі відбувалася загибель людей і він завжди опинявся поблизу.

 

"Скажи, що тобі шкода", Мелінда Лі

Мелінда Лі - автор бестселерів № 1 Washington Post. Її книги отримали безліч літературних нагород, в числі яких International Thriller Award і RITA Awards.

Її новий роман, що вийшов в січні 2020 року відмінно підійде для любителів таких хітів, як "Зникла" і "Дівчина в поїзді".

Сюжет книги розповідає про успішну адвокатесу Морган Дейн, яка втратила чоловіка і тепер повертається в рідне місто Скарлет-Фоллс в спробі налагодити своє життя. Вона виховує трьох дочок і знаходить роботу в окружній прокуратурі.Несподівано місто потрясає жорстоке вбивство молодої дівчини Теси, яка підробляла у Морган нянею. Всі докази вказують на Ніка, сина сусіда, але ніхто не може повірити у його вину. Морган береться за його захист, щоб довести його непричетність до вбивства.Морган залучає до справи свого давнього друга, Ланса Крюгера, колишнього поліцейського, який став приватним детективом. Разом вони занурюються в розслідування, вирішивши знайти справжнього вбивцю. По мірі того як Морган і Ланс розкривають секрети Скарлет-Фоллс, вони самі стають мішенями.

 

"Обман", Джонатан Келлерман


Джонатан Келлерман - автор понад 40 психологічних детективів, кожен з яких став бестселером за версією New York Times.

Героїня нової книги "Обман" знайдена мертвою в своїй ванні, поруч з її тілом співробітники поліції виявили диск з відеозаписом, в якій вона звинувачує у своїй смерті колег з коледжу, де працювала вчителькою. Шефу поліції Лос-Анджелеса це справа не здається настільки очевидним і він передає його кращим слідчим - лейтенанту Майло Стьорджису і психологу Алекса Делаверу.

"Не тупи", Джен Синсеро



Джен Синсеро - автор циклу мотиваційних бестселерів № 1 за версією журналу The New York Times. Завдяки своїм книгам Джен допомогла безлічі людей змінити на краще як кар'єрний шлях, так і особисте життя.

Ряд книг "Не ний!" і "Будь зухвалим!" поповнився новинкою під назвою «Не тупи». Ця книга замінить вам особистого тренера, коуча та мотиватора. Щодня вона буде заряджати енергією і мотивувати на успіх. Головне правило, яке можна знайти в книзі – не збавляти темп на шляху до успіху і щодня качати "м'язи крутості"


"Секта з Туманного острова", Маріетт Ліндстін


І ще один детектив потрапляє в наш список.

Сюжет: Будь-яку людину можна заманити в секту, треба лише знайти до нього правильний підхід. Франц Освальд організував свою групу, тих, хто слухає його промови про правильне життя. Вхід вільний, і замість того, щоб зайнятися чимось корисним, Софія відправляється на його лекцію.

Лише пізніше дівчина зрозуміла, що Освальд не той, ким здається і що вибратися з місця, в яке вона потрапила буде непросто.

Пропонуємо всім провести вечір за чашкою корисного чаю з лимоном і імбиром, заглибившись у читання захоплюючого детектива або цікавого роману.

Немає коментарів:

Дописати коментар