четвер, 26 грудня 2013 р.

З НОВИМ РОКОМ !!!



В Новий рік, в Різдво Христове будьте радісні, панове!
Хай до вашої оселі колядки прийдуть веселі,
Буде щастя і здоров'я, в справах лад, комора повна,
А на вашому столі — паляниці запашні.
Щоб ви нас не забували, з нами завжди справу мали,
Хай завжди щастить і всюди, з вами хай добробут буде!





пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

Слово Шевченка


  «Слово Шевченка живе серед нас, мов ясний дороговказ».  Підтвердити ці слова прийшла до бібліотеки Є.К.Дубовалова, подарувавши збірку херсонської авторки Савченко К.М «Життя і творчість Т.Г. Шевченка в прислів’ях та приказках». Вислови з цієї збірки є девізом творчості Євдокії Константинівни, місцевої поетеси.
         Наша дума, наша пісня
         Не вмре, не загине…
         От де, люде, наша слава,
         Слава України!
                               (Шевченко Т.Г)

                                                                   Тарасові думки будуть жити віки.
                                                                                                         (Савченко К.М)





вівторок, 17 грудня 2013 р.

Шляхами права


   Людина від народження є частиною суспільства, життя в якому відбувається в межах правових та соціальних норм. З метою обізнаності молоді в цій сфері в бібліотеці проведено годину правової інформації «Зроби крок у світ своїх прав», в ході якої юні читачі дізналися про права, які людина набуває з моменту народження, без яких неможливий її розвиток як особистості. Дізналися про  права дітей, які затверджені  Генеральною Асамблеєю ООН  у Конвенції про  права дитини.  
   В бібліотеці діє виставка правової літератури «Аз і буки правової науки», де можна знайти корисні для себе матеріали з історії прав людини, правової відповідальності за порушення закону, права людини в Україні і світі тощо.
  Правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов′язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.





вівторок, 10 грудня 2013 р.

У серці Херсонщина мила.

    2014 рік - ювілейний для Херсонської області.
  Як красу веселки творять різнобарвні колори, так і краса та славна історія нашої рідної Херсонщини складається із неповторних і славних доль її міст, селищ, сіл, де колись жили і зараз живуть працьовиті, мудрі й талановиті люди. Херсонщина - це велика громада, яка любить свій край, свою Батьківщину.
  Білозерська районна бібліотека до 70 річчя утворення Херсонської області організовує комплекс заходів "Край наш знаний, край наш славний, край наш Херсонський". На нашому блозі створено сторінку  "Ювілейна Херсонщина", на якій можна прослідкувати розвиток нашої області через дати, за матеріалами держархіву області. Вже сьогодні з метою популяризації літератури про рідний край, в читальній залі бібліотеки оформлено історико - краєзнавчу експозицію "Херсонський край славний історією, увінчаний працею, багатий людьми". Література, представлена на вистаці, розкриває 70-річну історію Херсонщини: це  великі роки становлення, зміцнення, злету, важких воєнних випробувань, повоєнної відбудови, тверді поступи вперед і вже у наші дні – утвердження нової незалежної України. Традиційно вона була й залишається житнецею своєї держави, має потужний інвестиційний потенціал, славиться історичними і культурними традиціями.
Широкий степ, високе небо,

Дніпра - Славути водограй…

З усіх доріг спішу до тебе,

Мій, серцю любий, рідний край.






пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Фатальний крок


   Прекрасна, чарівна наша планета – Земля: голубі простори морів і океанів, зелені шати лісів і полів, жовті килими пісків, білі ковдри снігів. Але ця різнокольорова куля часом нагадує гейзер: то заклубочиться парою, то здійме до неба стовп крутого окропу. Так і в наше спокійне життя вриваються війни та епідемії.
  У минулі віки на Землі безроздільно панували чума і натуральна віспа. Серед чисельних хвороб, від яких нині страждає людство – СНІД є однією з найтяжчих .
 У грудні відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це день, коли у всьому світі говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. На жаль, статистика не втішна. Щодня у світі вірусом імунодефіциту інфікується близько 7 тисяч осіб.
  Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії. Але, перш за все, потрібно говорити про те, як треба жити в сучасному швидкоплинному світі, усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД,і зробити все можливе, щоб уберегти себе і близьких від чуми ХХ, а тепер вже і ХХI століття.
  З історією виникнення, поширення цієї хвороби у світі, боротьбою з нею знайомить виставка – застереження «Щоб не занапастити життя», яку презентували на годині здоров`я «Зайвих знань не буває».






середу, 4 грудня 2013 р.

День права


   В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України в районній бібліотеці був проведений День права «Обговорюємо Концепцію реформи місцевого самоврядування». На заході були присутні перший заступник голови Білозерської РДА Ляшенко І.М. та начальник відділу культури РДА Шевченко С.М. Про питання  ефективної системи управління, суть реформи, вдосконалення місцевого самоврядування, реалізацію Концепції йшлося під час ознайомлення з розділами книжкових виставок «Право для громади», інтерактивної години правових знань «Доступ громади до правових Інтернет-ресурсів», правової консультації «Звернення громади Білозерки до місцевих органів влади». Для присутніх,серед яких були молодь, люди пенсійного віку,представники інтелігенції Білозерки та інші користувачі бібліотеки була проведена правова вікторина по юридичним питанням та обговорення проблемних питань з відповідями за матеріалами Інтернет- ресурсів та друкованих бібліотечних документів.